Duurzaamheid

Maerlant Talk Peter Smith

Maerlant-Lyceum 100 jaar: met een blik op de toekomst!
Wij zijn trots op de rijke historie van het Maerlant, maar tijdens het lustrumjaar wordt niet alleen in de achteruitkijkspiegel gekeken. We zijn trots op ons verleden en trots op waar we nu staan. En dat gaan we ook vieren! Maar wel met een blik op de toekomst, want we zoomen in op innovatie en duurzaamheid. Wat is bijvoorbeeld de impact van single-use plasticafval? Hoe kunnen wij elkaar inspireren om zelf een verandering in gang te zetten? Hier gaan wij samen tijdens het lustrumjaar achter komen!

Plastic soup

We starten met het inzoomen op de impact van plastic afval in zeeën en oceanen. Hoe kunnen wij zo’n groot wereldprobleem met onze kleine school tegengaan? Omdat elke lange reis begint met een eerste stap, gaat zwerfafvalgoeroe Peter Smith ons helpen. Geïnitieerd door de ouderraad wordt ons een Maerlant Talk (geïnspireerd op TEDx) aangeboden voor alle leerjaren. Peter Smith geeft indrukwekkende lezingen over de problemen van de huidige wegwerpmaatschappij. Hij verduidelijkt dit met beelden en werkt vanuit het principe Klean: Klagen Loont Echt Absoluut Niet. En dat is hij gaan toepassen. Elke dag ruimt Peter nu tenminste één stukje zwerfafval op. Kunnen wij dit ook?

Warmetruiendag

Vrijdag 10 februari ging de verwarming uit en gingen 1000 warme lustrumtruien aan, want de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!