Lustrumagenda

Kick-off

Voor iedereen – Verwacht een spectaculaire opening, met een bijzondere presentatie van alle activiteiten van dit feestelijke schooljaar. Het wordt een jaar waar meer dan 100 herinneringen gemaakt zullen worden en waar zeker langer dan 100 dagen over gepraat zal worden.
30 september | Foto's (door fotograaf en oud-leerling Misha Meijers)

College Tour

College Tour is spraakmakend. Dit is natuurlijk te danken aan de bijzondere gasten die in het programma geïnterviewd worden, maar toch vooral aan de scholieren. De vragen die scholieren weten en durven te stellen, blijken bij iedere gast interessante antwoorden op te leveren. En zeker bij deze gast!
8 november 2016 | Foto's (door fotograaf en oud-leerling Misha Meijers)

Maerlant Talk

Voor leerlingen – Tijdens het lustrumjaar wordt ook naar de toekomst gekeken: we starten met de impact van plastic afval in zeeën en oceanen. Hoe kunnen wij zo’n groot wereldprobleem met onze kleine school tegengaan? Zwerfafvalgoeroe Peter Smith gaat ons helpen. Geïnitieerd door de ouderraad houdt hij een Maerlant Talk (geïnspireerd op TEDx). Elke dag ruimt Peter nu tenminste één stukje zwerfafval op. Kunnen wij dit ook?
24 en 25 november | Foto's

Christmas Ball

Voor leerlingen – Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle all the way! Trek het nette pak maar vast uit de mottenballen. Ook tijdens het lustrum gaan we traditiegetrouw voor het Gala naar de Grote Kerk. Dit keer met hoofdletter G. Om het nog even iets Groter te maken.
16 december 2016 | Foto's

Winter Wonder Maerlant

Voor leerlingen – Op de donderdag voorafgaand aan Kerst, verandert het Maerlant in een wonderlijke school vol lichtjes, lekkers en bijzondere optredens. Dit keer pakken we ook uit in de tuin! Denk aan warmte van knisperend hout, chocomel met slagroom en natuurlijk aan de foutste kersttrui ooit!
22 december 2016 | Foto's

Warmetruiendag

Eén dag gaat de verwarming uit en de warme lustrumtrui aan, want de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!
10 februari | Foto's (door fotograaf en oud-leerling Melvin Tas)

College Tour

Voor ouders – We zijn trots dat Alexander Pechtold vlak voor de verkiezingen een avond wil delen met ons. In de setting van het gelijknamige programma 'College Tour' zal rector Remco Vogel, met vragen vanuit het publiek, het gesprek aangaan met de lijsttrekker van politieke partij D66.
14 februari | Foto's (door fotograaf en oud-leerling Misha Meijers)

SV Maerlant: The Battle for Gold

Voor leerlingen – Dé SV Maerlant is in het lustrumjaar slechts een paar dagen in competitie! Uitsluitend tijdens het lustrum dus. Voor wie de SV Maerlant niet kent: de plek om de fanatiekste versie van jezelf naar boven te halen. Sportwedstrijden met het motto ‘Winnen is belangrijker dan meedoen’. Doe mee aan bekende sporten en spellen met een bijzonder karakter. We gaan voor goud!
18 & 19 april 09:30 - 15:30 | SVC08 | Film | Foto's (door fotograaf en oud-leerling Misha Meijers)

A Flight to Maerlant Paradise

Voor iedereen – In co-productie met NT Jong wordt de school twee dagen lang omgebouwd tot een creatief eiland waar de energie vanaf spat. Een totaalprogramma in het thema ‘Lord of the Flies’, waar voor alle leerlingen wat te ontdekken en beleven valt. In de avond zijn vrienden en familieleden welkom om op het festivalterrein á la Parade te genieten het spektakel dat door jullie ontworpen is.
18 & 19 april workshops 08:15 - 16:30 voorstellingen 20:00 - 22:00 | Festivalterrein Maerlant | Foto's (door fotograaf en oud-leerling Misha Meijers)

The First 100 Minutes

Voor leerlingen – Er wordt gesuggereerd dat een investering van 10.000 uur je tot expert kan maken in ….waar je goed in wilt worden. Die tijd is er natuurlijk niet tijdens het lustrum, maar wij zorgen voor de eerste 100 minuten. Wij maken een toffe selectie vanworkshops waaruit je kan kiezen. En als je niet kan kiezen? Dan heb je geluk! Alle leerlingen kunnen voor twee rondes gaan op deze dag.
20 april 10:00 - 15:00 | Diverse locaties| Foto's

Glow Run

Voor leerlingen – Een run met een bizarre twist. En die ook nog eens in het donker van start gaat. De SV Maerlant organiseert een Glow-Run waar je wordt ondergespoten met neon-verf. De route van de run langs vloedlijn van het Scheveningse strand. Je snapt, dit zal met 1000 leerlingen een geweldig effect geven 5 kilometer lang. Hoe hard je loopt is niet zo belangrijk: hier is deelnemen wel belangrijker dan winnen!
20 april 20:00 -23:00 | Hart Beach Scheveningen| Foto's (door fotograaf en oud-leerling Misha Meijers)

Maerlant Live

Voor leerlingen – Een lustrum sluit je af met een knaller! Hoe kan je dit beter doen dan met een live-optreden van een bekende artiest in het Paard, dé poptempel van Den Haag. Wist je dat het Paard van Troje ook synoniem staat voor verrassing, net zoals in de gelijknamige Griekse mythe? Wij houden de artiest dus nog even als een verrassing.
21 april 13:30 - 15:30 | Paard van Troje| Foto's (door fotograaf en oud-leerling Misha Meijers)
Lustrumagenda