Reünie

Lustrumreünie

Voor oud-leerlingen – Op zaterdag 8 april tussen 15 en 21 uur organiseert het Maerlant-Lyceum ter ere van haar 100-jarig bestaan een grote reünie aan de Johannes Bildersstraat 11. Hèt moment om weer eens oud-klasgenoten te ontmoeten en herinneringen op te halen. Er zal gezorgd worden voor een ongedwongen setting met mogelijkheid tot dineren. Daarnaast is er een uitgebreid programma met lessen van (oud-)docenten, optredens van oude schoolbands en uiteraard rondleidingen door het vernieuwde schoolgebouw.
Kaartjes voor de reünie zijn vanaf nu te koop. De organisatie houdt u op de hoogte van nieuws rondom de reünie door op belangrijke momenten een mailing versturen naar het e-mail adres dat u heeft opgegeven bij het aanschaffen van de kaarten.
8 april 2017 | Meer informatie | Foto's

Nooit meer naar schoolfeest!

Voor oud-leerlingen – Oude tijden herleven met een het ‘old skool Maerlant schoolfeest’. Deze zal voor de tweede keer gehouden worden in Club Westwood aan de Laan van Poot 7, na afloop van de lustrumreünie op het Maerlant-Lyceum. Een nu al onvergetelijke avond, met flinke hoeveelheid jeugdsentiment, een hoop schoolfeestdj’s en natuurlijk een heleboel (oud-)docenten. Deze reünie in schoolfeestvorm wordt georganiseerd door oud-bestuursleden van leerlingenvereniging 'Jacob van Maerlant' uit de periode van eindexamen 2000-2016.
8 april 2017 | Meer informatie | Foto's

Boek 100 jaar Maerlant-Lyceum

Voor iedereen – Naast allerlei festiviteiten komt er natuurlijk ook een jubileumboek, onder redactie van Casper Postmaa (oud-hoofdredacteur Den Haag Centraal). Het wordt geen klassiek, doorwrocht historisch boek, maar de historie zal op verschillende manieren worden belicht. Zo zal de officiële geschiedenis als rode draad door het boek lopen, maar daartussen zullen veel mooie, voor velen onbekende, anekdotes geplaatst worden. Die komen uit interviews met (oud-)leerlingen, (oud-)docenten of deze komen uit onderzoek in archieven binnen en buiten de school. Ook wordt de schoolgeschiedenis door middel van een prachtig beeldverhaal verteld. De belangrijkste gebeurtenissen rondom de jubileumviering worden in het boek opgenomen met een speciale, ook nu weer door leerlingen geschreven, editie van Canto.
Het boek is nu te bestellen* via het bestelformulier.
*Let op: huidige leerlingen krijgen het lustrumboek cadeau.
Preview De eeuw van het Maerlant
Reünie