Cultuur en sport

Cultuur

Culturele avond
In maart van het schooljaar vindt de Culturele Avond plaats. Tijdens de voorstelling tonen leerlingen, maar ook docenten, hun talenten op het gebied van muziek, zang, cabaret en dans. De leerlingen plaatsen zich via speciale voorrondes: de Talentenjacht voor de brugklas en de Kweekvijvers voor de andere klassen.

Toneel
Dit schooljaar doet de school met een toneelproductie mee aan het RAB’S theaterfestival. Bij dit festival gaan Haagse middelbare scholen de strijd aan met een eenakter. Voor schooljaar 2015-2016 staat een grotere toneelproductie op het programma en in het jubileumjaar van de school, 2016-2017, een groots spektakel met muziek, dans en toneel.

Interscholaire
Al ruim 75 jaar organiseert het Maerlant in eigen huis de Interscholaire. Schoolteams van het AC, Haganum, HML, Sorghvliet, en Maerlant presenteren zich tijdens dit jaarlijkse evenement met muziek, toneel, taal, beeldende kunst en dans. De school die overall het hoogste scoort neemt de felbegeerde bokaal mee naar huis.

Sport

Het Maerlant en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De twee gymzalen op school worden altijd intensief gebruikt. De school heeft een rijke hockeytraditie. Meerdere teams doen jaarlijks mee met de Hockey Interlyceale (bovenbouw) en de nationale Shell schoolhockeycompetitie (onder- en bovenbouw). Daarnaast kunnen leerlingen meedoen aan regionale en landelijke voetbal- en basketbaltoernooien.
Cultuur en sport