Educatieve reizen

Brugklas

Zeelandreis – Aan het begin van het schooljaar gaan de brugklassers samen met mentoren en leerlingmentoren een paar dagen naar Zeeland om elkaar te leren kennen. Er is een afwisselend programma.
11 t/m 15 september 2017 |  Foto's

2e klas

Ardennenreis – De leerlingen van de tweede klassen gaan, samen met mentoren en docenten, voor een outdoorkamp naar de Ardennen. Begeleid door deskundige trainers doen zij mee aan activiteiten, die vooral zijn gericht op het versterken van de teamgeest en het ontwikkelen van inventiviteit en creativiteit.
5 t/m 8 september 2017 |  Foto's

Gymnasiumreis – De gymnasiasten gaan drie dagen naar Trier. Deze Duitse stad biedt een groot aanbod van kunst en cultuur uit de Klassieke Oudheid.
27 t/m 29 maart 2018 | Foto's

3 havo en 3 vwo

Engelse reis Voor alle leerlingen uit de derde klas organiseert het Maerlant een talenreis Engels. De havisten gaan een kleine week naar Dublin en bezoeken een talenschool. Ze maken verschillende excursies en logeren bij gastgezinnen. De vwo-ers verblijven enkele dagen op in Londen. Ze gaan ook naar een talenschool, maken diverse excursies en logeren in gastgezinnen.
Dublin: 21 t/m 26 april 2018 | Foto's
Londen: 16 t/m 20 april 2018 | Foto's

4 havo

Berlijnreis – Tijdens het vierde jaar vindt een educatieve reis naar Berlijn plaats. De leerlingen van 4 havo verkennen een kleine week de historische stad en maken ook een excursie naar het concentratiekamp Sachsenhausen.
9 t/m 13 oktober 2017 | Foto's

5 vwo

Italiëreis – In het najaar wordt voor de leerlingen van 5 vwo een tiendaagse reis naar Florence, Rome en Pompeï georganiseerd. De leerlingen maken kennis met de cultuur en de geschiedenis van Italië.
5 t/m 14 oktober 2017 | Informatie Italiëreis | Foto's

Franse reis – Leerlingen die het DELF-programma volgen gaan in het vijfde leerjaar een aantal dagen naar Parijs, om hun spreek- en luistervaardigheid te vergroten en de Franse sfeer te ervaren.

4, 5 en 6 gymnasium

Griekenlandreis  – Omdat de Griekse kunst en cultuur niet mogen ontbreken in het gymnasiumprogramma, willen wij een rondreis langs Athene, Mykene, Korinthe, Epidauros, Olympia en Delphi organiseren.
25 april t/m 1 mei 2018 | Foto's
Educatieve reizen