4 en 5 vwo

Griekenlandreis read more →

1 mei 2018 - Van 27 april t/m 1 mei is een groep leerlingen uit 4 en 5 vwo naar Griekenland geweest. De belevenissen zijn terug te lezen via een blog.

Robotica

World Festival in Detroit read more →

25 april 2018 - Het World Festival is een jaarlijks evenement waar 40.000 jonge techneuten samenkomen om op het hoogste niveau wedstrijden te spelen met robots. Van woensdag t/m zaterdag zal het team 9 wedstrijden spelen, een jurypresentatie houden en in onze PIT area (een roze luchtkasteel) bezoekers, juryleden en andere teams ontmoeten.

Model United Nations

MUN in New York read more →

30 maart 2018 - Zeven ervaren MUN leerlingen van het Maerlant Lyceum hebben op 9, 10 en 11 maart meegedaan aan een zeer unieke conferentie: Future We Want Model United Nations.

Madurodam

College van B&W Madurodam naar Dachau read more →

30 maart 2018 - Khaled is met het college van Burgemeester en wethouders van Madurodam naar Dachau gegaan. Hij heeft hiervan een verslag gemaakt.

Interscholaire

Sorghvliet wint read more →

6 april 2018 - De 79e Interscholaire was een bijzonder talentvolle strijd. Sorghvliet mag weer een jaar met de beker pronken. Dank aan alle deelnemers, juryleden en enthousiaste toeschouwers. Tot volgend jaar!

Brugklas

Voorleeswedstrijd Read2Me! read more →

27 maart 2018 - Bij de schoolronde waren Abigail (1b) en Marijne (1f) als winnaars uit de bus gekomen en dit betekende dat zij het Maerlant mochten vertegenwoordigen tijdens de finale in Theater aan het Spui.

Groep 8

Maerlant Stories read more →

19 januari 2018 - Maerlant Stories neemt je mee naar enthousiaste, leerzame en grappige verhalen die zich afspelen in het Maerlant-Lyceum. Zo ontmoet je in een korte tijd de leerlingen, ontdek je alle ins&outs en wat deze Maerlanders bezighoudt. Inclusief handige tips voor de nieuwkomers.

Lustrum

Bestel het jubileumboek read more →

19 juni 2017 - Voor iedereen die meer wil weten over de historie van het Maerlant is dit een onmisbaar boek. Want is Mark Rutte wel de bekendste oud-leerling van de school of scoort een van de belangrijkste Europese denkers uit de twintigste eeuw hoger? En wie was de topdesigner die ’s nachts met een bos valse sleutels door de school dwaalde?

4 en 5 vwo

Robotica

Model United Nations

Madurodam

Interscholaire

Brugklas

Groep 8

Lustrum

Griekenlandreis

Van 27 april t/m 1 mei is een groep leerlingen uit 4 en 5 vwo naar Griekenland geweest. De belevenissen zijn terug te lezen via een blog.World Festival in Detroit

Het World Festival is een jaarlijks evenement waar 40.000 jonge techneuten samenkomen om op het hoogste niveau wedstrijden te spelen met robots. Van woensdag t/m zaterdag zal het team 9 wedstrijden spelen, een jurypresentatie houden en in onze PIT area (een roze luchtkasteel) bezoekers, juryleden en andere teams ontmoeten.
Lees meer

Sorghvliet wint

De 79e Interscholaire was een bijzonder talentvolle strijd. Sorghvliet mag weer een jaar met de beker pronken. Dank aan alle deelnemers, juryleden en enthousiaste toeschouwers. Tot volgend jaar!
Bekijk de volledige uitslag.MUN in New York

Zeven ervaren MUN leerlingen van het Maerlant hebben op 9, 10 en 11 maart meegedaan aan een zeer unieke conferentie: Future We Want Model United Nations met als locatie de droom van iedere MUN leerling: het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York!
Lees meer


B&W Madurodam naar Dachau

Khaled is met het college van Burgemeester en wethouders van Madurodam naar Dachau gegaan. Hij heeft hiervan een verslag gemaakt.
Lees meerVoorleeswedstrijd Read2Me!

Na de schoolronde van de voorleeswedstrijd was het tijd voor de Haagse finale. Bij de schoolronde waren Abigail (1b) en Marijne (1f) als winnaars uit de bus gekomen en dit betekende dat zij het Maerlant mochten vertegenwoordigen tijdens de finale in Theater aan het Spui.
Lees meer


Maerlant Stories

Maerlant Stories neemt je mee naar enthousiaste, leerzame en grappige verhalen die zich afspelen in het Maerlant-Lyceum. Zo ontmoet je in een korte tijd de leerlingen, ontdek je alle ins&outs en wat deze Maerlanders bezighoudt. Inclusief handige tips voor de nieuwkomers.
Kijk de Stories.


Toelatingsbeleid schooljaar 2018-2019

Leerlingen met een schooladvies havo, havo/vwo of vwo kunnen zich aanmelden. Broertjes en zusjes van zittende leerlingen worden met voorrang geplaatst.

De school zal maximaal 168 leerlingen plaatsen: 84 in de brugklas gymnasium en 84 in de brugklas havo/vwo.
Bij over-aanmelding zal worden geloot, met inachtneming van de voorrangsregel voor broertjes en zusjes. Bij de loting wordt rekening gehouden met het uitgangspunt dat we maximaal 168 leerlingen plaatsen: 84 in de brugklas gymnasium en 84 in de brugklas havo/vwo. Als er een overaanmelding is in één van de categorieën gymnasium of havo/atheneum, wordt alleen in die groep geloot en wel zodanig dat maximaal 168 leerlingen worden geplaatst.
Meer informatie

Jubileumboek `De eeuw van het Maerlant'

Voor iedereen die meer wil weten over de historie van het Maerlant is dit een onmisbaar boek. Want is Mark Rutte wel de bekendste oud-leerling van de school of scoort een van de belangrijkste Europese denkers uit de twintigste eeuw hoger? En wie was de topdesigner die ’s nachts met een bos valse sleutels door de school dwaalde?
Bekijk een preview en bestel het jubileumboek.

Click to view album: MUN in NY | mrt 2018

[DATECREATED]

MUN in NY | mrt 2018

Click to view album: Kerstgala | dec 2017

[DATECREATED]

Kerstgala | dec 2017