Maerlant, kweekvijver voor wereldmakers

Provomiddag 
1 november 2023 is volgeboekt! Extra datum volgt

Informatieavond 
23 januari 2024 start 19:30 uur

Open Dag
27 januari start 09:30 uur
 

Oude wereld omarmt nieuwe wereld

Het Maerlant-Lyceum heeft een rijke historie. Letterlijk, want de school is in 1917 opgericht en vierde een aantal jaar geleden (heel uitgebreid en minstens zo feestelijk) het 100-jarig jubileum. En figuurlijk, want met oud- leerlingen als model Frederique van der Wal, cabaretier Wim Kan en politicus Mark Rutte, haalden ‘Maerlanders’ vaak de headlines. Hoewel we die geschiedenis, net als onze oud-leerlingen zelf, koesteren, kijken we liever vooruit. We worden namelijk blij van innoveren en digitaliseren, beschouwen duurzaamheidsdenken als onderdeel van het curriculum en investeren bovendien volop in de creatieve en sportieve ontwikkeling van leerlingen. Oude wereld omarmt nieuwe wereld: het ideale toneel voor wereldmakers.  

Wat voor wereld wil jij maken? 

Wat voor wereld wil jij maken?

Wat merk jij, toekomstig medeleerling, van al die wilde plannen en ambities? Veel! Want als we het over ‘het Maerlant’ hebben, gaat het altijd over onze leerlingen. Als je het aan ons vraagt zijn het vooral de leerlingen die de school zo gezellig, inspirerend, duurzaam en innovatief maken. Hoe precies? Dat ligt aan het antwoord op bovenstaande vraag. Oftewel: wat voor wereld wil jij maken?

Een verbonden wereld

Welkom op het Maerlant, kweekvijver voor verbinders. Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Dankzij internet. En dankzij internationale afspraken, initiatieven en bedrijven. Het Maerlant daagt je uit die verbonden wereld te ontdekken. Dan is het natuurlijk wel zo handig als je anderen verstaat. En zij jou. Engels spreek je meteen in de brugklas. Cambridge-certificaat mogelijk! Kies je Frans of Duits, dan hebben we mooie verdiepingsprogramma’s in de aanbieding. Bovendien snuif je cultuur op tijdens reizen naar steden als Berlijn en Dublin. En scherp je jouw debatteertalent aan bij de Model United Nations. Benieuwd naar klassieke talen? Op ons gymnasium kun je je onderdompelen in Grieks en Latijn. Orbem disce terrarum!

Een groene wereld

Welkom op het Maerlant, kweekvijver voor duurzaamheidsdenkers. Onze focus op vergroening zie je overal terug. Dus ook in het pand. Zo willen we het internationale Eco-school label binnenslepen en verduurzamen we ons schoolgebouw. Denk aan dubbele beglazing en energiezuinige LED-verlichting, maar ook aan bijzondere initiatieven. Zo vul je jouw dopper met fris duinwater uit de Dunea-tap. Tot ziens, wegwerpplastic! Echt werk van duurzaam maken? Ontpop je tot gifgroene gespreksleider tijdens Maerlant Talks. Of word lid van onze duurzaamheidscommissie, waarin je met enthousiaste leerlingen, docenten en ouders nadenkt over de vraag hoe we met zijn allen (nog) groener kunnen leven en leren. 

Een digitale wereld

Welkom op het Maerlant, kweekvijver voor digitale vernieuwers. Nee, een Transformer die eenhoorns afvuurt zijn we nog niet op het schoolplein tegengekomen, maar uit ons roboticalab zijn al heel wat slimme of juist knettergekke creaties ontsnapt. Een spannende speeltuin dus voor bèta’s die liever programmeren dan communiceren. Hoewel? Dat laatste hoort er heel erg bij, want je werkt in een team met een coach. Je moet dus goed onderbouwen waarom je bepaalde keuzes maakt. Ook tof: ‘techcursies’ naar het Shell Energy Lab en de Discovery Truck. 

Een andere wereld?

Welkom op het Maerlant, want ook op bijvoorbeeld creatief en sportief vlak organiseren we enorm veel. Dat komt allemaal samen tijdens de Maerlant-weken en de Masterclasses.